Computer Controlled Tray Drier
เครื่องอบแห้งแบบถาดควบคุมด้วยคอมพิวเตอร์
เครื่องอบแห้งแบบถาดควบคุมด้วยคอมพิวเตอร์ “SBANC” ซึ่งพัฒนาโดย EDIBON ใช้หนึ่งในวิธีการทำให้แห้งตามปกติที่สุด ประกอบด้วยการทำให้กระแสอากาศไหลเวียนไปทางสารที่ต้องการทำให้แห้ง
EXERCISES AND PRACTICAL POSSIBILITIES TO BE DONE WITH THE MAIN ITEMS
1.- Study of the preheating effect in a drying process.
2.- Obtaining drying curves.
3.- Influence of the size of the particle.
4.- Influence of the air speed.
5.- Influence of the air temperature.
6.- Application of psychrometry in the drying process.
Additional practical possibilities to be done by the end customer:
7.- Sensors calibration.
8.- Demonstration of drying rate regimes.
9.- Determination of the efficiency of the prewarm-up heating element.
10.- Heat and mass transfer analogy.
11.- Determination of the properties of the air.
12.- Use of a psychrometric map.